Een horeca vrieskast is een professionele vriezer die speciaal is ontworpen voor gebruik in de horeca, catering en andere professionele keukens. Het is een essentieel onderdeel van elke horeca keuken, omdat het zorgt voor een veilige opslag van voedsel op lage temperaturen en bederf en voedselvergiftiging kan voorkomen. In een professionele keuken kun je het je simpelweg niet permitteren dat je producten op de verkeerde manier bewaard worden. Voor je het weet staat de keuringsdienst van waren bij je op de stoep en heb je een fikse boete te pakken. Er zijn verschillende factoren om te overwegen bij het kopen van een professioneel exemplaar. De belangrijkste hebben we voor je op een rijtje gezet. Je leest er alles over in dit artikel. Het is aan te raden om te kijken naar de specifieke kenmerken en specificaties van elke vrieskast om te bepalen welke het beste past bij jouw horeca onderneming.
Let op de capaciteit
Het eerste punt van aandacht bij je keuze van een horeca vrieskast is de capaciteit. Deze is belangrijk omdat het bepaalt hoeveel voedsel je kunt opslaan. Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen die past bij de behoeften van jouw bedrijf. Bij capaciteit gaat het niet alleen om het vermogen van de vriezer. Dat moet ruim voldoende zijn om al jouw producten goed koel te houden. Het gaat ook om de inhoud van de kast. Er zijn verschillende modellen te krijgen. Van een liggend model, tot een staand model, tot een grote vriescel. Je bepaalt zelf wat het beste past en waar jij ruimte voor hebt in je zaak.
Ontdek welke temperatuur je nodig hebt bij horeca vrieskast
Het temperatuurbereik van de horeca vrieskast is belangrijk omdat het bepaalt welk type voedsel je kunt opslaan. Controleer of de vriezer de juiste temperatuur kan bereiken en behouden voor de soorten voedsel die je wilt bewaren. Je kunt de temperatuur instellen en sommige modellen hebben meerdere zones waarbij je verschillende temperaturen kunt instellen. Denk dus goed na over de temperatuur die je producten nodig hebben om goed bewaard te kunnen worden. Zo hebben frituresnacks een andere temperatuur nodig dan bijvoorbeeld groente.
Houdt rekening met het rendement
Daarnaast is het aan te raden om bij de keuze van de juiste horeca vrieskast rekening te houden met het energierendement. Deze apparaten kunnen energie-intensief zijn, daarom is het belangrijk om een model te kiezen dat zo energiezuinig mogelijk is. Let op de energie-efficiëntieklasse en de energiekosten op de lange termijn. Als je kiest voor een hoog rendement scheelt dat aanzienlijk in de kosten die je maakt.
Ga voor kwaliteit bij horeca vrieskast
Een horeca vrieskast gebruikt een koelmiddel om te kunnen koelen. Koelmiddelen zijn belangrijk omdat ze de koeling van de vrieskast mogelijk maken. Kies een model met een milieuvriendelijk koelmiddel dat voldoet aan de huidige milieunormen. Tot slot is het belangrijk om te kiezen voor een exemplaar van een gerenommeerde fabrikant die bekend staat om de kwaliteit en betrouwbaarheid. Controleer of er onderhoudscontracten en garanties beschikbaar zijn om de levensduur van jouw aanschaf te garanderen.
Mis je nog iets er bij? Dan kan een ijsblokjesmachine handig zijn!